SPRZEDAŻ ŚRUTY RZEPAKOWEJ
Efektem przetwórstwa ziaren rzepaku odmian „00” oprócz oleju jest również poekstrakcyjna śruta rzepakowa wykorzystywana w żywieniu zwierząt. Charakteryzuje się ona bardzo małą zawartością glukozynolanów do 25 µM/gsmb oraz niskim udziałem niepożądanego, źle metabolizowanego kwasu erukowego- do 2 %. Śruta rzepakowa charakteryzuje się korzystnym składem aminokwasowym, na uwagę zasługuje wyższa niż w przypadku śruty sojowej, zawartość metioniny i cystyny oraz wyższa niż w śrucie sojowej zawartość wapnia, fosforu i magnezu.
Oferowana przez nas śruta spełnia wymagania Prawa Polskiego i Unii Europejskiej odnośnie materiałów paszowych.
Parametry produkowanej śruty:
- Zawartość wody: max 13 %
-
Zawartość białka: min 32 %
-
Zawartość tłuszczu: max 4 %
-
Zawartość popiołu: max 8 %
-
Zawartość włókna: max 13 %
Ponadto dzięki dobrze wdrożonemu i utrzymywanemu systemowi HACCP zapewniamy wysoką jakość naszej śruty rzepakowej.